Veel gestelde vragen door werkgevers

develop free website

Veel werknemers hebben op school Engels en Duits gehad. Janina Krokos, uw contactpersoon bij IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie, spreekt vloeiend Pools en Nederlands. Zij zal bij de eerste gesprekken en eventueel de eerste werkdag aanwezig zijn om het gesprek te vertalen. Zij is altijd bereikbaar, ook buiten kantooruren en in het weekend om uw vragen en die van de uitzendkrachten te beantwoorden.

Over het algemeen duurt het twee weken voordat de uitzendkrachten bij u aan het werk kunnen. Maar dit is afhankelijk van uw wensen en eisen. Soms sluit de ervaring van de beschikbare uitzendkrachten erg goed op uw wensen aan en kunnen ze direct aan de slag.

IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie werkt veelal op aanvraag. Een aantal keren per jaar is Janina Krokos in Polen. Hier werft, screent en selecteert ze uitzendkrachten. Op die manier is er een directe selectie en controle door Janina Krokos zelf. De werkervaring en het opleidingsniveau worden dan direct gecontroleerd.

Net als Nederlandse uitzendkrachten zijn ook de Poolse uitzendkrachten normaal in Nederland verzekerd bij zorgverzekeraar HollandZorg. Daarin is geen verschil..

Polen zijn harde werkers, begrijpen snel wat hun te doen staat, werken nauwkeurig en het ziekteverzuim is zeer laag. Kortom, een beter arbeidsresultaat en hogere productie tegen dezelfde loonkosten!

Allereerst is de taal een nadeel. Veel Polen spreken Duits of Engels, sommigen alleen Pools. Om de taalproblemen op te lossen is bij IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie altijd een Pools sprekende contactpersoon bereikbaar. Deze begeleidt medewerkers, vangt ze op en helpt ze ook voorbereiden op het werk wat ze gaan doen. Wij kunnen memo's, werkinstructies en dergelijke in het Pools vertalen. Ook zorgen wij meestal voor de begeleiding bij het invullen van de papierwinkel. Verder moet u er als werkgever wel rekening mee houden dat het in Polen gebruikelijk is feesten zoals Kerstmis en Pasen thuis met het gezin te vieren.

Het antwoord is NEE, in tegenstelling tot wat velen denken. Een bedrijf betaalt de normale loonkosten aan een uitzendbureau, dus gewoon volgens de Nederlandse wet. Ook hebben uitzendkrachten uit Polen volgens die wet recht op vrije dagen en vakantiedagen. Toch zeggen veel bedrijven dat ze uiteindelijk wel goedkoper uit zijn met Poolse werknemers. Veel gehoorde pluspunten: Polen werken hard, ze zeuren niet, je kunt er van op aan, ze zijn niet vaak ziek en werken nauwkeurig.

IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie zorgt voor goede huisvesting. Ze beschikt over woningen en heeft goede contacten met makelaars om een huurwoning voor haar personeel te krijgen. Er wordt goed voor de mensen gezorgd, zodat ze met plezier voor IBAPenschedeBV willen blijven werken.