De Organisatie

Maatwerk in Uitzendkracht

IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie profileert zich als specialist in het werven en selecteren van uitzendkrachten voor de Nederlandse arbeidsmarkt in de technische branches en in sectoren waar het verpakken van producten het onderscheid moet maken.
Bij ons kunt u terecht voor al uw wensen op het gebied van personeel. Naast flexibele uitzendkrachten kan IBAPenschedeBV, indien gewenst, ook zorgen voor de permanente invulling van vacatures binnen uw bedrijf. Wij doen onze uiterste best om de juiste persoon op de juiste plek te plaatsen.
Wij brengen de wensen van beide partijen zorgvuldig in kaart en weten op deze manier een product op maat aan te bieden.
 

free bootstrap template


Janina Krokos is eigenaar van IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie en als commerciële en administratieve duizendpoot de afgelopen 25 jaar werkzaam geweest in verschillende bedrijfssectoren.
Hierdoor kent ze de Nederlandse arbeidsmarkt door en door.

Ze is vanaf 1986 woonachtig en werkzaam in Nederland. In haar vaderland Polen zag ze dat er veel capabele mensen moeite hadden om goed werk te vinden. Daarnaast was er in Nederland bij veel bedrijven een tekort aan betrouwbare hardwerkende medewerkers. Ze zag een mogelijke oplossing voor beide vraagstukken. Een uitzendbureau met Poolse medewerkers voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze kent de werklustige mentaliteit van Polen en beheerst de taal vloeiend. Op die manier kan ze de Poolse arbeidskrachten perfect begeleiden tijdens hun werkzaamheden.

Haar uitzendorganisatie verzorgt al jaren met succes de werving en selectie van Poolse uitzendkrachten voor de Nederlandse arbeidsmarkt in de technische branches en in sectoren waar het verpakken van producten het onderscheid moet maken. 

Janina Krokus IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie

Missie

Bruggen vormen tussen u en uw tijdelijke werknemers.
                           

Visie

Duurzame oplossingen realiseren tussen de vraag naar arbeid en het aanbod aan arbeidskracht.

Onze werkwijze

Helder en verantwoord

Werving & selectie Poolse uitzendkrachten
Aan de hand van een persoonlijk gesprek met u op uw bedrijf inventariseert IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie allereerst uw wensen en mogelijkheden:
- het aantal werknemers
- de vereiste diploma’s of certificaten
- de aard van de werkzaamheden
Op basis van uw wensen- & eisenpakket gaan wij op zoek naar de meest geschikte uitzendkrachten. IBAPenschedeBV heeft een groot aantal Poolse uitzendkrachten in haar bestand, met een ruime variatie aan ervaring en kennis. Wij selecteren voor uw organisatie de juiste mensen voor de juiste werkzaamheden.
Een aantal keren per jaar is Janina Krokos in Polen. Hier werft, screent en selecteert ze uitzendkrachten. Met alle Poolse uitzendkrachten vindt er dus een persoonlijk intakegesprek plaats. Is de juiste uitzendkracht gevonden, dan zal de kandidaat aan u voorgesteld worden. Wij vergezellen uw tijdelijke arbeidskrachten tijdens hun eerste bezoek aan u als opdrachtgever. Na 14 dagen volgt er een korte evaluatie.

Financiële afhandeling & administratie
Op basis van het eerste inventarisatiegesprek ontvangt u een offerte. Hierin staat het volgende omschreven:
- het uurtarief per werknemer
- welke Poolse arbeidskracht(en) bij u komen werken
- de aard van de werkzaamheden
- het aantal te werken uren per persoon
Na wederzijds akkoord volgt een opdrachtbevestiging. U ontvangt wekelijks een factuur van IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie. U betaalt enkel deze factuur. IBAPenschedeBV zorgt dan voor betaling van de uitzendkrachten. De salariëring is conform de CAO van de uitzendbranche, tenzij er een specifieke CAO voor uw branche van toepassing is. Uiteraard beschikt IBAPenschedeBV over een G-rekening.
Naast loonbetaling aan de Poolse werknemers zorgt IBAPenschedeBV voor het gehele administratieve traject voor haar uitzendkrachten. Daarbij kunt u denken aan:
- aangifte van de loonbelasting
- betaling sociale lasten
- BTW-afdracht
- zorgverzekering

Huisvesting
IBAPenschede bv Uitzendorganisatie zorgt voor goede huisvesting van haar uitzendkrachten. Meestal wonen onze uitzendkrachten in onze woningen of huurwoningen. Daar zijn alle basisvoorzieningen aanwezig. De kosten voor de huisvesting worden per vier weken ingehouden op het netto-salaris. U heeft dus als opdrachtgever geen omkijken naar het verzorgen van huisvesting. 

Vervoer
Voor medewerkers die dat prettig vinden zijn er fietsen beschikbaar voor woon-werk verkeer. De eerste dag worden de uitzendkrachten naar de Nederlandse opdrachtgever begeleid. 

Website ABU CAO

Cao

Wat is een CAO?
Een cao is een verzameling afspraken tussen werkgevers en werknemers. Het is een aanvulling op de bestaande arbeidsovereenkomst. 
Bron: http://www.wat-betekent.nl/wat-betekent-cao/

Welke CAO is op jou van toepassing?
Een CAO is sectorafhankelijk. Er zijn bijvoorbeeld afzonderlijke CAO's voor de glastuinbouw of voor de metaal industrie. Wij werken met de CAO waar de opdrachtgever onder valt. Vallen de werkzaamheden van de opdrachtgever niet onder een eigen CAO, dan passen wij het ABU CAO voor uitzendkrachten toe.

Wat staat er in de CAO die voor mij van belang is?
In de CAO staan de volgende aspecten vastgesteld:
- salarishoogte bepaling
- werkdagen en werktijden
- vakantiedagen regels
- richtlijnen in geval van ziekte

CAO inzien
De CAO voor uitzendkrachten is via de site van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) te bekijken en in meerdere talen te verkrijgen, o.a. in het Nederlands, het Engels en het Pools. Zie de website ABU CAO .
Er is ook een samenvatting van de CAO te downloaden: 
Nederlandse samenvatting CAO.
Poolse samenvatting CAO.

Certificering / CAO / G-rekening IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie

Certificering

ABU
IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie volgt de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen).

De ABU is de grootste werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche. Als brancheorganisatie toetst de ABU zijn leden streng op de kwaliteit en de naleving van wet- en regelgeving. Zodat u weet dat het ABU-keurmerk van de uitzendorganisatie waarmee u zaken doet, u niet voor verrassingen stelt. Voor meer informatie kunt u bij de ABU website terecht.

NEN 4400-1
IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie is NEN 4400-1 gecertificeerd. De Stichting Normering Arbeid controleert permanent alle uitzendondernemingen. Op de website van de stichting zijn de uitzendondernemingen, die voor u een betrouwbare partner zijn, te vinden. Wilt u de nieuwste versie van ons certificaat inzien dan kunt u in het register van de stichting, als u op "IBAPenschede" zoekt, het certificaat vinden en downloaden.
 
G-rekening
IBAPenschedeBV Uitzendorganisatie beschikt over een G-rekening.

Een g-rekening is een geblokkeerde rekening die opdrachtgevers kunnen gebruiken om loonheffingen en BTW-heffingen van door hen ingehuurd personeel tijdelijk te parkeren, teneinde ze op een later tijdstip aan de belastingdienst te voldoen.
Van een g-rekening kunnen geen andere betalingen gedaan worden. De rekening beschermt partijen tegen wanbetalingen van loonheffingen en btw-heffingen. Voor nadere informatie zie de website van het MKB.