Werk- of opdrachtgever?

Bij ons vindt u gemotiveerde werknemers, o.a. uit Polen, voor de Nederlandse arbeidsmarkt in de techniek en in sectoren waar inpakwerk het onderscheid moet maken!

html templates
Mobirise

Poolse Medewerkers?

Het kan zijn dat u nog geen ervaring heeft met het inzetten van Poolse medewerkers. Eventuele zorgen of bezwaren die u zou kunnen hebben willen wij graag voor u wegnemen.

De voordelen
Het werken met Poolse medewerkers brengt voordelen met zich mee. Met name de arbeidsmentaliteit en de gemotiveerdheid vallen op in positieve zin. Ze zitten niet graag stil en werken graag hard en snel door. Kortom, ze weten van aanpakken.
De Poolse en de Nederlandse cultuur verschillen niet zoveel. Dat maakt samenwerken relatief eenvoudig.
Polen zijn echte familiemensen en komen vaak uit grote en hechte families. Zij hebben dan zeker ook een goede reden om er voor te zorgen dat er brood op de plank komt en dat er thuis sprake van financiële stabiliteit en zekerheid is.
Polen zijn van nature loyaal. Wellicht heeft dat met de grote familieband te maken. Zodra ze een stabiele en degelijke baan hebben, kunt u er zeker van zijn dat u op een Poolse medewerker kunt rekenen. Het ziekteverzuim is laag en ze zijn bijzonder welwillend.

Kortom: Betrouwbaar, effectief en loyaal.

Aandachtspunten
Uiteraard zijn er, bij Poolse medewerkers, aspecten waar u rekening mee moet houden.
De taal kan, zeker bij wat oudere Poolse medewerkers, een probleem zijn. Toch zijn er vele Poolse medewerkers die al enige tijd ervaring hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt, waardoor ze zelfs iets Nederlands verstaan. De jongere Pool spreekt in het algemeen al een aardig woordje Duits of Engels. Desalniettemin kan de taal barrière de oorzaak zijn van mogelijke communicatiestoornissen. Daarom gaan we zeker de eerste werkdag met de medewerker mee, om de direct belangrijke zaken te vertalen. Bovendien houden wij regelmatig contact, zodat wanneer er zich een communicatieprobleem voor doet, wij direct kunnen bemiddelen.
Een ander aspect waar u rekening mee moet houden is dat Poolse mensen graag met Poolse mensen optrekken. Ze zullen dan ook uit zichzelf niet zo snel persoonlijk contact leggen met voor hen onbekenden. Door toenemende ervaringen van Polen in andere landen komt uiteraard ook hier langzaam verandering in.

Uiteindelijk wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen en u zult merken dat een Poolse medewerker binnen uw bedrijf naar volle tevredenheid kan functioneren!

Lees alles over onze organisatie, werkwijze, certificering, CAO, huisvesting en vervoer, etc.